باید و نبایدهای استفاده بتادین برای زخم

بتادین یکی از محلول‌های کاربردی جهت شست‌وشوی اولیه زخم‌ها و ضدعفونی کردن می‌باشد.بتادین برای زخم استفاده می‌شود. پوویدون ـ آیودین ترکیبی شیمیایی از پوویدون، ید هیدروژن و عنصر ید می‌باشد. این ماده در آب سرد و گرم، اتانول ایزوپروپیل الکل، پلی اتیلن گلیکول و گلیسرول حل می‌شود. ترکیب پوویدون آیودین یا بتادین، ترکیبی از ید به همراه پلیمرها به عنوان حامل است.

بتادین چه مدت روی پوست اثر می‌کند؟

در استفاده جراحی تا یک ساعت بتادین پوست را تمیز نگه می‌دارد. باکتری‌های سطح پوست بعد از ۶ تا ۸ ساعت دوباره به میزان قبل از استفاده از بتادین باز می‌گردند.

شکل‌های مختلف بتادین کدامند؟

بتادین به شکل‌های مختلفی تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر کدام مصرف خاص خود را دارد. شکل‌های بتادین شامل: محلول، اسپری، پماد موضعی، اسکراب، شامپو، پد و ژل واژینال و دوش واژینال می‌باشد.

مصرف بتادین برای زخم دربارداری

هیچ مطالعه‌ای منع مطلق مصرف بتادین در بارداری را نشان نداده است اما بهتر است بدون اجازه پزشک در خانم‌های باردار استفاده نشود زیرا می‌تواند عوارضی داشته باشد. بنابراین مصرف بتادین برای زخم در بارداری فقط در شرایط خاص و فقط با تجویز پزشک انجام می‌شود.

عوارض جانبی بتادین

همانطور که گفتیم بتادین به‌صورت موضعی مصرف می‌شود. به دلیل اینکه مصرف موضعی دارد عوارض آن نیز معمولا به‌صورت موضعی رخ می‌دهد و می‌تواند باعث تورم، خارش، تحریک پوست، واکنش حساسیتی پوست و گاهی بروز دانه و راش قرمز رنگ روی پوست شود.

  • اگر بتادین برای زخم‌های بسیار بزرگ استفاده شود با جذب بالای ید موجود در آن باعث ناراحتی و مشکلات کلیوی، افزایش سدیم موجود در خون و اسیدوز متابولیک می‌شود.
  • اگر دچار مشکلات تیروئیدی هستید بهتر است مداوم از بتادین برای زخم استفاده نکنید.
  • بتادین برای زخم برای خانم‌های باردار زیر ۳۲ هفته اصلا توصیه نمی‌شود و فقط در شرایط خاص به دستور پزشک مصرف شود.
  • اگر داروی لیتیوم مصرف می‌کنیم استفاده از بتادین برای شما توصیه نمی‌شود و به این منظور با پزشکتان مشورت کنید.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “باید و نبایدهای استفاده بتادین برای زخم”

Leave a Reply

Gravatar